One stop fertility exploration

Volledige op punt stelling van uw vruchtbaarheid in 1 dag.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

We plannen een video consult zodat we jullie probleem en vraag bespreken.

Vervolgens plannen we een aantal onderzoeken. We plannen deze allen op 1 dag.

Aansluitend in de namiddag bespreken we de resultaten en stellen een behandelplan op.

 

Voordeel:

snel en efficient vaststellen van diagnose en opstellen van behandelplan.

U hoeft slechts 1 dag vrij te nemen van werk.

 

Kostprijs:

organisatie en videoconsult = 100 euro

onderzoeken gebeuren in het Heilig Hart ziekenhuis in Leuven aan standaard geldende tarieven.

 

Hoe maakt u een afpsraak?

U stuurt me een mailtje met de vraag naar one stop afspraak.

Ik stuur U vervolgens een aantal administratieve documenten door en een link voor het video consult.

 

 Jaarrapport 2021 LIFE

Hier kan U het volledige jaarrapport nalezen

 

 

ESHRE certificaat: centre of excellence

 

Kwaliteitscontrole voor fertiliteitscentra zit niet mee vervat in accreditatie modules zoals NIAZ. Tot op heden was er in België enkel een controle door het FAGG op naleven van wetgeving inzake veiligheid en procedures. Zij voeren echter geen kwaliteitscontrole uit.

Nu is er op Europees niveau een certificatie ontwikkeld om veiligheid en kwaliteit van klinische en laboratorium procedures te verzekeren binnen een IVF centrum. Dit gaat uit van ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology). Op 26 en 27 maart brachten 2 inspecteurs een bezoek aan ons centrum LIFE-URG in het regionaal ziekenhuis Heilig Hart. Zij namen onze werking onder de loep. En dit niet enkel op niveau van laboratorium technieken maar ook diagnose stelling, klinische pathways, procedures en resultaten.

Met enige trots kunnen we stellen dat we deze controle met vlag en wimpel doorstaan hebben en met fierheid stellen we vast dat we aan de Europese top van fertiliteitscentra kunnen meedraaien!

 

Oktober 2018: start fertiliteiscouncelling

De fertiliteitscounselor richt zich vooral op de psychosociale begeleiding van koppels of alleenstaande vrouwen met een zwangerschapswens.

Daarnaast kan ook medische ondersteuning of verduidelijking geboden worden aan mensen die reeds in behandeling zijn of van plan zijn actief werk te maken van hun kinderwens. 

De hulp van een fertiliteitscounselor kan op allerlei mogelijke momenten ingeschakeld worden:

Hoe gezond zwanger worden?

Als zwanger worden moeilijk lukt…

Hoe omgaan met slecht nieuws...

Een afspraak kan gemaakt worden via: 016/270190 of vraag ernaar bij uw arts.

 

 

10/5/2017: Prijs voor fertiliTIJD voor Life

Kinderwens Vlaanderen reikt 'De prijs van fertiliTIJD' uit aan fertiliteitscentrum Life. - Foto Vertommen

Naar aanleiding van Wensouderdag wordt voor het eerst in Vlaanderen 'De prijs voor fertiliTIJD' uitgereikt worden aan twee fertiliteitscentra.

Shanti Van Genechten, de oprichtster van Kinderwens Vlaanderen in Leuven, overhandigde die prijs aan Life dat gevestigd is in Leuven. "Dit fertiliteitscentrum heeft zich op verschillende vlakken ontzettend hard ingezet om 'TIJD' te nemen om de wensouder steeds centraal te zetten. Hierbij heeft men samen getracht naar een open communicatie om de wensouder samen verder te helpen Inzetten op samenwerking tussen de Vlaamse kinderwenshuizen en de Vlaamse fertiliteitscentra is ook zeer belangrijk omdat dit de totaalzorg van wensouders ten goede zal komen", besluit ze. (BMK)


Eicelvitrificatie: stop de klok.

Vitrificatie is een recente ontwikkeling die toelaat om eicellen in te vriezen.

Dit kan nodig zijn bij vrouwen die moeten starten met een behandeling die hun vruchtbaarheid kan schaden, vb. Chemotherapie.

Ook vrouwen die hun zwangerschap nog wensen uit te stellen kunnen eicellen laten invriezen. De biologische klok van de eicellen wordt zo stil gelegd op het moment van het invriezen. Op die manier winnen vrouwen tijd. Aan te raden is om dit te doen voor de leeftijd van 35 jaar.

eicelvitrificatie